Covid-19. Is the end of the world, Canvi de paràmetre

on

Canvi de paràmetre, la vida no és ni serà el mateix. El cash desapareixerà, no ens mirarem ni ens abraçarem amb la mateixa intensitat, i, em pregunto si ho hauríem de fer.

Canvi de paràmetre, que hauria de ser el mateix per tots però sembla que dues parts de la població no han entès res. Bé en posaria tres: els Avis, (com els meus pares), els Joves (com els meus fills), i el número marginal de gilipolles, latent, que arrosseguem desde el principi dels temps. Almenys els meus temps…

Els meus pares no entenen, o no volen fer-ho, que anar sense marcareta per el carrer és perillós, que anar a fer cua per quatre taronges al super és un ruleta russa, o que simplement, mesclar-se sense mascara amb els meus fills o amb mi, és simplement un perill que no haurien de assumir. L’altre és que la vulguin palmar ràpid, aleshores ja son figues d’un altre paner, però realment volen, o volem, que es morin? Em sento com un gilipolles dient a gent que tècnicament té 30 anys més que jo, que s’han de posar la mascara, que viure sense condó bucal és una tragèdia.

Però no, no cal. Els avis, els joves i els gilipolles semblen estar tots a un mateix nivell per diferents raons i per ordre: estupidesa, inconsciència, i estultícia.

Els paràmetres canvien, i si de fa quasi ja vint anys un s’ha de mig despullar per entrar a un avió, i els que ens hi passem el dia no ens sap greu;  els afortunats que no viatgen mai es queixen i tracten al personal del aeroport de estúpids. No han entès que la seguretat de tots, fins i tot coercitiva, serà la nostra seguretat. Amb mascaretes, distancia social i la resta és el mateix, i molts es quedaran per el camí fins que ho entenguem. El meu exJefe, el Josep Puig Subirana, un crack en tota regla sempre em deia: Prat, viatjar és de pobres, els rics no viatgen. Doncs amb les mascaretes, guants i companyia, passarà el mateix. Seran els afortunats amb recursos que podran exiliar-se a algun lloc poc concorregut i no haver de menester el equipament. La resta, els comuns dels mortals, ens caldrà, i sobretot Vells i joves haurien de conscienciar-se d’aquest fet si no volen acabar a la cuneta ja sigui per aquest covid, o el següent. Canvi de paràmetre.

Canvi de parametre…. és com una pel·lícula de por o un manual de supervivència. No vull semblar un James Wesley Rawles, però les regles son clares: Mou-te, no et quedis quiet, Anticipat per molt que la gent et titlli de boig o les costureres et jutgin en la seva estretor de mires, protegeix-te abans de que t’hagis de curar, sigues empàtic (fins a un cert punt), no informis però informa’t, junta’t amb qui et faci més fort, armat si cal, fés cas al teu gos i a les seves orelles, acumula el suficient menjar per viure tancat 15 dies, tingues una bossa preparada amb les quatre coses essencials que et deixaran viure 4 dies (pensa que l’hauràs de carregar), acumula llavors, no pesen i donen fruits etc… i sobretot, no facis cas a cap autoritat. Si la Poli diu a la dreta, tu a l’esquerra, si l’alcalde diu tots aquí, tu allà,  Si el govern et diu fes això, tu, fés el que creguis que has de fer, però recorda com més sereu menys àgils, com més sereu, més fàcils de dominar, i sobretot com més sereu, més perill tindràs al voltant. Small is Beautiful.

Canvi de paràmetre, el món ha canviat i nosaltres hem de canviar amb ell, molts moriran, molts morirem, tot plegat a vingut per quedar-se. I ara que tenim un nou, molt antic perill a les portes, no siguis gilipolles, protegeix-te. I llegeix algun llibre d’en James Wesley, si et quedes amb un 10% la palmaràs igual, però ho faràs amb dignitat, i no amb cara de imbecil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s