19 d’Abril – On anem? – Covid-19.

Avui escoltava en Fito, què gran, aquell concert del any 2002. Què grans tots els concerts de la meva vida. Desde el primer del Bruce on no hi vaig anar i que encara espero que la meva germana em torni la pasta…. 3500 peles de la epoca que em vaig fumar a un quiròfan de la Creu Roja del carrer 2 de Maig, fins al darrer: un de prostates i iaios on vaig cantar amb el meu pare i el meu tiet, el Jordi gran, que sempre em fa riure, cançons del Raimon a la seva despedida. Qui li hauria dit al Raimón que si volgués fer un revival no podria?

 

Concerts, coses que trigarem a fer, menjar-me unes gambetes a la platja, bocatas al Conesa, i sobretot viatjar. Trobo a faltar viatjar, i avui pensava quin seria el primer que faria. Desde fa 23 anys, 43 dies ha estat el màxim de temps sense marxar a fer una volta per el món, i demà en farà 44. Al cap no m’hi venen viatges, sinó moments: el restaurant immortal de Shinagawa a Tokyo on entaforar-me de tot el dia abans de marxar cap a Europa, caminar per Manhattan pensant que és molt gran e inhòspita, els cafès de Copenhagen, el meu cine preferit de Londres, un codillo a Dusseldorf amb els companys de professió, o simplement una birreta, sol, a qualsevol lloc del món.  Us semblarà extrany però les millors son les que et fots a hores indegudes gracies al Jet-lag. En recordo una a Nara, al meu estimat japó, un dia a les 6 del matí després de despedir-me de la Masayo Morioka, sense saber que era per sempre.

 

Viurem un mon diferent, de experiències que mai hauríem volgut conèixer i que amb el temps ens semblaran normals. No paro d’escoltar que el món canviarà. El món ja va girar al 2001, almenys per tots aquells que ja viatjàvem per el món: Àfrica, Asia, Amèrica….. quants anys fa que dono voltes?? Vam passar de ser els que viatjaven, a presumptes delinqüents, i tot perquè algú va decidir estavellar dos avions a les torres bessones de NY. Recordo que em va enganxar volant de Puerto Rico a….. i que vaig aterrar a Veneçuela, dues setmanes enganxat a un tourist ressort amb desenes de empresaris del petroli americans em van canviar: suposo que és el Jordi que la gent odia, el pràctic, el cínic… Doncs el món que ens espera serà també diferent. Un mon de làtex de metro i mig, i de morts.

Ens esperen 2 anys de pèrdues emocionals tremendes, de avis que aniran caient com mosques, la generació dels nostres pares, morint per un constipat malfollat, lluny de nosaltres, i sobretot sense sentir-se acotxats per els seus més propers. Me n’adono que el meu pare em demana per els meus fills, i crec que ha entès que costarà poder tornar-los a abraçar sense jugar a la ruleta russa de la vida, potser si alguna cosa ens faltava per perdre eren les emocions, el tacte, els cossos, el perdre’ns a nosaltres mateixos en favor de l’asepsia, la por. La por de tocar-nos. O pitjor, de desitjar-ho.

A vegades penso que és un pas més cap a la deshumanització del humà, que aquell que es voldrà acostar serà el que es jugarà el tipus. Que els humans lluny un dels altres seran dèbils, que pot ser que això sigui un punt de sortida cap al final de la espècie. “Divide et Impera…. “ i el no poder tocar-nos, el no poder acomiadar-nos, el matar el que ens fa grans que és el gregarisme com espècie però també l’ecumenisme humà en temps de crisi, pot ser la nostra llança de Longino. No crec que despareixem, però ens farem prescindibles com especie o pitjor, (o qui sap si millor) ens igualarà a l’alçada existencial de la rata.

Com deia en Fito:

clickeu al link per la musica.

Después de un invierno malo, una mala primavera
Dime por que estas buscando una lágrima en la arena

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s