#nowifi4…. Comuniquen malament.

on

Per molt que ara el Tribunal Suprem provi de donar una imatge al exterior del que no és, dubto que ningú que hagi seguit el que ens ha passat a tots com a catalans, se’ns esborri. Parlo de un esborrament total. Vivim en el mon del Ara, però vulgues que no, sempre ens queden reminicencies a tots, els que ho vam viure, els que ho estan patint i fins i tot a tots aquells que el procés i la independència de Catalunya els ha fet encara més feixistes del que ja eren i que ens odien perquè la seva reacció els embruteix i ho saben.

Al nostre poble en tenim uns quants amb noms i cognoms: exregidors del PP i aprenents de Ciutadans, contables de finestreta, pseudoempresaris constructors de illes de sorra per fer pisos, i la claca que els segueix, pels qui fins i tot s’han creat mantres que demanen que els tallin el Wifi. A aquesta gent se’ls ha fet mal, i realment crec que seran ells si no ho son ja, els damnificats del procés, tot aquests mesos de viacrucis cap a la utopia ens ha fet més forts i purs a uns i els ha embrutit fins l’arcada a ells i suposo que és això el que els fa enrabiar tant. Mirar-se al mirall i rebre una imatge que ens desagrada pot arribar a ser molt molest, i veure’t escopint bilis per les xarxes socials i no poder ni passejar per el poble perquè el poble et marca, deu ser desesperant. Però l’espiral ho demana i no poden parar: una agressió aquí, un comentari sense sentit allà, un insult. No poden parar i entenc que l’sprint fins les municipals serà d’una banda llarg, i del altre rocallós, i que ens manquen encara molts capítols que no tindrem ganes de llegir.

Com molta altre gent d’aquest poble estic sorprès de la quantitat de mala llet que gasten i el poc respecte que tenen per les coses, però el que més em preocupa és fins a quin punt els seguirem el ritme o passarem o simplement un dia, acabarem amb l’enfosquiment al que ens volen sotmetre. D’eixelebrats n’hi han a totes les bandes i aquesta realitat de a veure qui la fa més grossa, pot acabar d’una manera que ningú vol. Hem estat pacífics fins el final, i ara vivim una realitat diferent on mai ens hi hauríem de veure abocats, perquè al final, aquesta gent és exactament el que volen.

Crec sincerament que no s’agraden, que no s’agraden gens i el que vol el terror, la lletjor i la putrefacció és estendres. No els hem de deixar, i sé que costa no contestar segons què, però cal estar-se quiet, i repetir el mantra de que som una societat cívica i pacifica. Aquesta potser és la part que més els molesta. Que ho siguem.

Mentres ells es recargolen com les Hydras i busquen furgar on més cou, hauríem com ja fem de fet, oblidar el que diuen i continuar el nostre cordó sanitari esperant que el #nowifi4bernie es faci realitat aquest cop per tots.

Però em preocupa una cosa potser encara més important que aquest estira i arronsa. Què passarà amb aquesta gent quan tot acabi? De la banda dels independentistes sempre s’ha estat pulcre, fins i tot diria que asèptic e higiènic. Poden, o podem, caminar tranquils sense avergonyir-nos de res. Però i de l’altre banda? Què passarà. No té moltes pintes que el signe canvií pel que fa la tendència política del poble, per tant, quedaran ells i els seus sempre senyalats per el que han estat fent, dient, i escrivint tots aquests mesos? Com deia al principi, dubto que hi hagi oblit en nosaltres i malauradament ells acabaran patint el buit. L’embrutiment al qual es sotmeten ells mateixos serà complicat de fer desaparèixer i la bilis que desprenen romandrà a la memòria de tots, i aquesta serà la part complicada tenint en compte que al final vivim a un poble on tothom es coneix.

No els demano però que callin, sinó que potser, comuniquin millor si és que és possible. Encara que dubto que ho sigue. No dic que el que penseu sigui millor o pitjor, l’única cosa que us dic és que el que feu no us serveix d’una manera positiva. Bàsicament el que provo de dir-vos és que ens feu millors i que cada cop que obriu la boca, o escriviu, o feu, de la manera que ho feu, ens feu un favor i us enterreu vosaltres mateixos més en un fangar que no desitjo a ningú.

La vostra estratègia de comunicació és equivocada, ja que genereu odi enlloc de adhesió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s