Birkin vs Costurera= Birkin

L’altre dia la costurera del meu poble em parlava de frustració mentres em citava tots els seus títols i hobbies portats a empresa. Per poc em caic de la cadira pensant en ella i els èxits vitals que l’acompanyen… Avui els del catorze.cat em recordaven a la Jane Birkin, i vès per on m’han arreglat el dilluns.

Sovint he de llegir coses com:

no em sorprèn el teu comentari. Entenc la teva frustració però et demanaria que no em faltessis al respecte. Jo no ho he fet mai i motius en tinc.
A part de ser una dona emprenedora que del seu hobby en va fer un negoci i ja fa 8 anys q funciona, et recordo que sóc llicenciada en Dret. Exercint d’advocada i inscrita en el torn d’ofici en el col.legi d’Advocats de Mataró.

(i jo que em moro de por)

El fang m’agrada, però la foscor on viu la gent petita em provoca una certa claustrofòbia existencial que potser sols la meva família, la Jane Birking, i el Monestir em permeten de superar. La frustració és immensa, la frustració que sento a vegades quan em creuo segons qui és tremenda i us puc ben dir que fan de la existència un suplici letal que tant sols puc esquivar amb la lectura, la música i un sentit de l’humor una mica àcid.

El món que ens envolta de llacets grocs, “prima” dones en transit, adulacions servils a demòcrates esdevinguts cacics, fa pena, fàstic i cansa. Sembla que la gent te necessitat dels seus títols i activitats per reivindicar les seves misèries i tristes realitats, però el què és pitjor és que potser tots tirem cap allà. No vaig poder evitar dir-li que jo també soc un llicenciat en Dret, i recordar-li els quatre miserables que conec que també ho son. La seva llicenciatura em fa més aviat pena que alegria tenint en compte que també la té. De cop vaig caure en la misèria més absoluta i també de la cadira (com ja he dit) quan vaig entreveure que formava part, jo també d’un grup inabastable d’estúpids. En el meu cas almenys no me’n vanaglorio, sinó que més aviat me n’amago.

A mi m’agrada pensar en la Jane Birkin. La prima donna en funcions no li arriba ni a la sola de la sabata i quan veig que ella sola és capaç de transmetre el triple que tots plegats en tant sols dos segons, penso que més hauria valgut aprofitar el temps escoltant-la millor (a la Jane of course), que perdent el temps teclejant, de la manera més diplomàtica possible, com d’insulsa i neutre em pot arribar a semblar.

Avui la Jane Birkin fa anys 72 anys, i encara és capaç de commoure, molt lluny segur del que un punt de creu arribarà mai a fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s