Policia Local d’Alella, sols?

Fa dies que veig aquests llaços blaus per el poble. Els de la gent, les persones que ordenen el tràfic als matins, que passen amb el cotxe sovint per el carrer de casa, i als que truco quan no tinc molt clar si la meva seguretat està en entre dit, son persones. La Policia d’Alella, com totes, podria ser millor, de fet en aquest país, la familiaritat amb la poli és complicada. Suposo que mai superarem les histories de por d’una dictadura molt present, i quan quasi ho fas, un altre poli vé a atonyinar-te. I es que ja ho deien, “de Azul, Verde o Marrón un….” enfi.

Però la policia d’Alella amb en Chafer i companyia per mi son diferents. Jo vaig créixer de petit amb un Policia de cognom Prat que tenia un gos que es deia Focs. El gos més bonic d’Alella.

Em preocupo i molt de saludar-los, de ser amable amb ells, i crec que ells també ho fan. Un “bon Dia que tal”, un “aixecar la mà” quan corro amb el gos, un “que tal la nena” a un que té una filla, “que tal la bici” al que surt a fer quilometres quan lliure, o “què el meu fill?” a la filla d’una altre … Clar que també en tenim algun que és insuportable, i algun altre que “m’extranya”, però com és evident: no és possible fer net a tot arreu.

La policia d’Alella esta sola. El comptable de finestreta de Ciutadans i el ex del PP, l’advocat del Upper Diagonal, se n’aprofiten, tenim les eleccions a tocar i tot serveix, però l’Instrumentalització que aquesta genteta fa del cos de policia d’Alella és trist. Avui, per exemple no n’he vist cap d’ells per molt que se n’omplin la boca a les xarxes socials i als xats veïnals de whatsapp, quan es manifestaven més sols que mussols a la plaça del poble, sota la pluja.

 

IMG_8006

Alella amb la seva policia hi té un problema, i mentres els veïns fotem el crit al cel per la des-protecció que patim a les nits i als caps de setmana, l’ajuntament d’Alella amb l’Andreu que fa masters i els Dophíns que es posicionen, sembla que no volen atendre a les demandes que el Cos fa. I això , amics Andreu i Marc, els altres ho aprofiten. Alella esta desprotegida perquè en definitiva Andreu and Co. no atenen a les demandes més que normals de un cos que ens protegeix a tots.

Comissaria sense servei a les nits mentres lladres campen feliços, pocs efectius per vigilar un jovent que fuma porros a les portes de l’institut, o beu i crea conflictes prop del poliesportiu cada vespre, pocs efectius per regular el tràfic a can Lleonard al matí, cap efectiu per patrullar a les nits, o caps de setmana, i evidentment cap per protegir els nostres nanos quan creuen els carrers sortint o entrant a l’escola.

Mentres els policies demanen una negociació, l’ajuntament d’Esquerra Republicana que viu més dels redits de la independència que no pas de la gestió efectiva es nega a negociar, i tots nosaltres quedem a l’estacada si ens cal un policia que ens ajudi. No hi son, o es posen tots malalts com deia el cap de la policia, de cop. Perdoneu però fa dies que no reia tant amb una entrevista i l’Anglada a aconseguit una reconstrucció de la realitat complicada transmesa per  el Sosts-Inspector Gomez. No puc deixar d’estremir-me amb tot un cos de baixa per una malaltia sobtada… (va parir).

Hi ha coses amb les quals no es pot jugar, i una d’elles és la seguretat de 10.000 persones, que som els que vivim a Alella. Però qui hi juga:  el govern municipal del poble, o la policia. Avui, quan els veia fer servir els seus xiulets a les 9:30 del mati davant de l’ajuntament he recordat aquella frase del meu avi que em deia: “noi, hi ha coses amb les quals no es pot jugar”, i francament enquistar un problema amb la policia del poble, és més aviat una bestiesa que em recorda a “per els meus collons” que no pas una postura intel·ligent.

5 minuts més tard de la manifestació, més aviat trista, dels agents de policia apareixia l’Hereu caminant davant de l’església. Al breu comentari de “feu tard”, eren quasi les 10 del matí, el Marc Almendro m’ha contestat: “no, no…”. Entenc que la seva agenda és “super estressant” però m’hagués estimat més veure’l sortint de l’ajuntament per preguntar als 8 agents que xiulaven, com podia ajudar-los i de retruc ajudar al poble.

Estic donant la raó a la policia local de Alella? No. Em molesta molt que posin llaços blaus a tot arreu, quan facin servir els cotxes patrulla per penjar-los també, i que juguin amb la meva por per negociar el seu conveni, però em pot més pensar que ells estan sota la pluja mentres uns arriben xinu-xano a treballar, em costa tant Casal faraònic amb cadires de la empresa Figueras mentres ells es juguen el tipus per nosaltres i em costa mooooolt la imatge de uns agents vestits de paisà xiulant davant l’ajuntament i que NINGÚ surti per la porta de la casa de tots. Perquè aquesta gent SI és la policia de tots. Per cert també m’ha costat entendre que ningú del poble els acompanyés.

Hauríem de començar a concentrar-nos tots amb ells.

Per cert Comptable de Finestreta i Advocadillo del Upper Diagonal, no els utilitzeu, ells no s’ho mereixen. Policies… no us deixeu utilitzar. Andreu, Almendro and Co. no jugueu amb la nostra seguretat…

Per cert estaré encantat de publicar el vostre punt de vista.

Però també tinc present al meu amic Loquillo…. La policia.

 

Entrevista per la ciencia ficció:

Click to access entrevista-josep-antoni-gomez.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s