Del Franciscanisme al Almendrado.

Podria ser el titol d’una peli de riure, o de una sèrie B amb alienigenas d’espectadors però avui hem passat del franciscanisme pur, al Almendrado paternalista. Em recorda no sé perquè, a una unció vaticana, o un traspas de poders entre pars.

La tornada era d’esperar, i que l’Andreu marxés, finalment…. era com una peli de viernes 13 seqüela 15… No és que no marxés mai, però, és que no ho feia!. Ara tindrem Almendrado per dies, o si més no ens hi passarem un any sencer fins les municipals de l’any vinent, veient-lo de passeig per el poble família en mà i en braços, fins que la esfinx canvi de nas sense que ningú se n’adoni.

De la mateixa manera que em queia bé l’Andrew, els Marcos també. Té un rerefons a la mirada complicat, però suposo que sortint de l’escola del Franciscanisme més pur i dur, tindrem un delfí més fí, més maquiavèl·lic, i segurament d’un estil semblant. Sempre diu Bonic o Bonica i em somriu, i se’m fa estrany, és el boniquisme en essència. Si jo fos ell, i ell l’Al Fenici, ni em saludaria a mi mateix, però clar, hereu com és del Francisco d’Alella, ja ho ha escrit: l’art de la política de fer l’impossible, possible. Em recorda aprofitant que estic a França, a una frase massa Camusiana per ser l’original.

Però tornem a la realitat política d’Alella: té mèrit ser el delfí de l’Andreu, que entre llums i ombres, moltes, ha convertit a Alella. No sé ben bé en què l’ha convertida però se suposa que en alguna cosa millor. El Marc què farà? És la gran pregunta. Però jo en tinc una altre, tindrà mèrit ser escollit alcalde amb una oposició tant pobre, retallada fins la misèria, per l’Andreu Francisco, després del Juana d’Arquisme que hem estat vivint desde una miqueta abans del 1 d’octubre? No té cap mèrit.

Proposar-se per ser-ho no en té ja que com deia al principi vé ungit desde el bressol, guanyar les eleccions, a un any vista espero equivocar-me, tampoc, és com si ja tingués fins l’orinal preparat a sota el llit. El que tindrà mèrit serà fer-ho millor. Malauradament hem dedico a la empresa, i sempre he escoltat el mateix: quan les coses no van, créixer no és cap secret, el problema és quan et deixen un Ferrari, el no estavellar-lo.

A mi l’Andreu o el Marc em semblen figues totes del mateix paner, el Andrew ja ho ha escrit, “el continuisme del Canvi” o el “Canvi dins el continuisme” jo parlo més de un “recanvi”. Si he de jutjar desde el meu punt de vista, no sé què dir. Arriscar, per l’electorat de Alella, no és un algoritme possible, la oposició és inexistent, falta algú mediàtic dins el poble amb algun ascendent, potser; la gestió, en Marc, se la sap de memòria, i si hi ha algun dubte segur que tindrem el bo de l’Andreu per donar un cop de mà. És prudent per la seva banda deixar l’estable en mans d’algun acòlit, i sobretot i sense que ens enfadem… qui millor que l’alumne adelantat.

No tinc rès a dir del Marc (per ara), apart de que em diu bonic i a vegades m’incomoda, m’ensenya les dents quan em somriu. Les quatre vegades que hi he hagut de recórrer l’he trobat, com a l’Andreu, i em pregunto com d’amples seran les seves espatlles (ara deu dir-se a ell mateix: molt).

Tenim un any, com a poble, per trobar algú amb cara i ulls per lluitar a les municipals de l’any vinent i evitar una altre carnisseria, escabetxina, de ERC+Sumem per Alella.

Normalment no és sa tenir sempre els mateixos manant i fa molt que manen, els traspassos de poder de leader a leader son malaltissos, i sobretot “estranys”, i recorden massa a Politburö de edats antigues i traspassos de poders elitistes.

Ningú desmereix tots els mèrits del Almendro per ser on és. I la pregunta que em faig no és que ens deixa l’Andreu, sinó que amb qui i què ens deixa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s