Matins de Bolero, tardes de Guitarra.

Els divendres a vegades es converteixen en boleros infinits. Son com una cançó trista amb aquella punta miserable de felicitat que fa que tots tirin endavant. Avui desde la platja em mirava l’horitzó, i pensava que ni la punta de felicitat se’m concedia.

Podeu imaginar que del Monestir tant a prop de Deu a la misèria de que et deixin abans de tenir-te, el pas és demencial. Havia comprat un rap que feia quilo vuit-cents per 20 euros i arrossegava la moto fins la estació amb poques ganes de engegar-la i l’esquena freda.

Feia fred, encara que bastant menys que el que patia mitja hora abans, quan la marta em deia on posar els palets de plàstic per posar-hi els coves després.

Soc a la sortida vuit i arribaré d’aquí a 16 minuts. Em pots esperar a l’aparcament. Sonava com una ordre. I jo, ja soc massa vell per el si senyor, soc una mica com l’Ulisses d’Itaca, i la Vaca cega del Llach. Una mica com el rap que he comprat avui, i el pescador que l’ha pescat.

Sabeu aquells dies que fot tant de fred arran de mar que millor no anar-hi? Doncs és el típic dia que hi vaig.

M’he assegut a la sorra, ben a prop de l’aigua i he decidit escoltar un monòleg intens. A les persones no els agrada que els hi diguin “la gent” però (la gent) vol escoltar-se. Escoltar-se ajuda entendre’s suposo que és per aquesta raó que els bojos parlen sols.

Quan vaig amb la moto, i sols escolto el mantra intens del tub d’escapament, parlo sol, ho faig molt sovint. Parlo sol del despatx a casa, de casa a Barcelona, de Barcelona a la subhasta del peix, i d’allà a casa. Parlo molt sovint sol. També ho faig a la dutxa i quan dormo. La meva mare deia que si ho feies dormint és que tenies la consciencia intranquil·la. Jo personalment crec que aquells que la tenen son els que s’han perdut tres capítols d’existència.

Ara em diràs que et tracto com si fossis “la gent”, però no és així. T’escoltava mentres amb el teu mur de paraules des-estructurat, em deixaves abans de conèixer-me. Una paraula aquí, una altre allà, cap interès de creuar els teus ulls. Ara t’ensabono una mica, ara m’he perdut, ara vull ser com tu, ara ja sé el que vull.

Per mi els divendres al migdia ja son com un cap de setmana, els dos dies i mig, que no en son mai de “dos dies i mig”, on deixo les coses com son, fluint al meu voltant, mentres desitjo amb intensa estultícia que el dilluns no torni mai.

Ara em miro la sorra i veig els teus mots esmicolar-se poc a poc, un a un, contra l’escuma que hi arriba.

Arrossego la moto fins la estació, i taral·larejo un bolero que escoltaré per la tarda. Avui el dia era com un bolero. Gris, esperpèntic, feliç, com un sac de paraules sense sentit. A la moto, tornant, he parlat sobre el desencís i la realitat, la diferencia entre la felicitat i l’alegria, i fins i tot m’he dit que em calien un parell de favors per evitar que els cels grisos em manllevessin trossos d’existència.

He arribat a casa i m’he mirat les claus del Monestir, m’ha vingut una cançó dels Duncan D’hu al cap, i he canviat els boleros per la guitarra, mentre el Rap es preparava tot sol. Evidentment ja era divendres i he sentit que algú cridava que era un carca , i que rascar la guitarra és de quarentón. i que anto millor els Hombres G que als Duncn D’hu

Jo no em deixo deixar dos cops sense haver-me deixat prendre.

One Comment Add yours

  1. Annerose Bloss ha dit:

    ¡Muy interesante leer lo q Te pasa por la mente…. y en la vida….!
    ¿Porque no indagas un poco Ref a los archivos históricos q han desaparecido o robado o prestado….????
    Pregunta a Alex Asensio y Isabel Nobel pk estos SI están seguramente en posición si quieren poner luz en el asunto!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s