Plou.

M’he llevat tant d’hora que sembla que no hi son ni els mosquits, els gossos mandrejen, i el repiqueteig constant i nou de les gotes que cauen, m’ha despertat de cop.

Plou?

Fa dies que pensava que ja no ho faria, passejava per font de cera i tot havia passat de sec a cremat. La natura semblava craquejar a cada petjada i la xafogor, i el sol no deixaven pas a rès. Ni a ganes de menjar, ni de beure, ni d’ajaure’s a una ombra on t’hi bulliries fent semblant de que no.

Si abans a l’estiu tota cuca vivia, darrerament la sensació és mortal.

Però aquest matí, de matinada diria per els que estan de vacances, un “clic cloc” constant m’ha desvetllat de cop. Plou… els coixins del jardí, l’hamaca, la roba estesa… em mirava el sostre blanc de l’habitació i resseguia fil per randa totes les coses que hauria de fer: la barbacoa, les fustetes, el carbó arran de la caseta del Jardí, la tapa del motor de la piscina… Ahir assegut a la terrassa em deia que seria fantàstic que plogués moltíssim i que podés passar el raspall per les rajoles amb el mistol, sense haver de esbandir amb la manguera. Ho pensava amb veu baixa: La Dolors marxa de vacances, i l’Esther, i el del banc, tothom marxa de vacances menys jo, que ja he tornat.

Fa tant s dies que no plou que fins i tot he decidit, una estona, estar-me fora. Primer sota la morera, després sota el til·ler, i he desitjat que ho fes amb una intensitat tant brutal per poder finalment posar-me sota la taula del menjador de Navarra que ara s’està a la terrassa Oest del Jardí. Què bé que queda això de la terrassa Oest. Sembla que visqui a un castell, i porti pantalons de pijama a quadres. Els porto.

Hi ha un grill que encara gemega i les orenetes, embravides per la pluja han sortit a rasar sobre la piscina. Sempre m’ha semblat espatarrant la capacitat que tenen de beure aigua a tota castanya obrint lleugerament el bec i tocant-la, com si mai i haguessin estat abans. Em recorden als Messerschmitt de la segona guerra mundial planejant sobre l’atlàntic, alguna hi cau, i és aleshores que tot l’equip de salvament familiar entra en funcions: repesca, secat ràpid i posar-la arran d’algun lloc perquè pugui reprendre el vol sense més conseqüències que l’explicació que hauran de donar al tornar al seu niu. Me les imagino arribant i totes les demés fent-ne mofa.

A l’estiu son les orenetes o els falciots, a la tardor o la primavera els ratpenats prenen el seu lloc, però com podeu comprendre, encara que ho fem, no fa tanta il·lusió.

Durant el matí hauré d’escoltar mil cops la mateixa frase: ja va bé que plogui una mica… No ha refrescat gaire oi…. això anirà bé per els camps….i un llarg etc de tonteries que tothom diu quan plou o quan acaba de fotre un clau. Es veritat que darrerament no els escolto: ni els uns, ni els altres.

M’agrada banyar-me a la piscina quan plovisqueja, m’hi arracono a una banda i espero veure els pardals mullant-se. Darrerament no paro de trobar-ne de fregits pel carrer. I fins i tot la rata del torrent que sembla no morir mai desde que soc un nen, fa cara darrerament de set: espero que et moris, penso! Però de seguida em reté la idea i prefereixo desitjar-li unes bones vacances lluny de casa.

Va plovent poc a poc, lleugerament. Amb la cadència exacte que em calia per fruir-ho mentre assegut a la terrassa Oest, amb els meus pantalons de pijama a quadres, havia de descriure un dels fets més impressionants d’aquest estiu.

One Comment Add yours

  1. Annerose Bloss ha dit:

    Llueve pk los q navegamos sabemos que la luna llena 🌕 da un cambio al tiempo ( 5.8.2017) y con ello un cambio en el mar.Si estás en Mallorca unos días antes de la luna llena te largas para llegar al puerto de Arenys de Mar, en mi caso,para si es posible no pillar el viento del ” GOLFO de Leon”….Si estás en Menorca lo mejor es refugiarte en la bahía de Fornells y te metes la ” Calderetas”…. y esperas unos días hasta las condiciones del mar están a tu favor otra vez.Si estás en Ibiza o buscas un puerto, cosa no posible para un ser humano ” normal”…. o te vas navegando a toda ” llet” a Valencia y subes chino- chano al puerto donde estás amarrado normalmente…

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s