La taula del fons…del Cafè.

Quan algú et convida a la taula del fons d’un local, qualsevol, fa com cangueli. Bé, potser la paraula no és cangueli, però si que et fa pensar. Hi tindrà un reservat, el silenci s’apoderarà de la sala, hi haurà un micròfon al gerro de les flors, o simplement és un tema de “intimitat”. Menjarem menjar italià?

La darrera vegada que algú m’hi va convidar fou, quan treballant per una empresa de cava de la comarca, em vaig fer càrrec de la clientela especial de la Barcelona de l’època. En aquell temps, veníem tantes ampolles de cava com glaçoneres a molts clubs d’intercanvi de la ciutat, i, visitar-los al matí tenia un toc entre enganxifós, i rutina arqueològica. S’hi podia trobar, a terra i entre els sofàs, gran quantitat de historia en forma de làtex i diferents colors. He de reconèixer que al principi em feia una mica de angoixa visitar aquests llocs foscos, però més endavant hi vaig descobrir-hi tot un mon de gents estranyes que no m’hagués pensat mai que existissin.

Una de les vegades, l’encarregada que era una senyora molt pija de la part alta de Barcelona m’ho va dir: passa a la taula del fons i posa’t còmode, hem de parlar.

No recordo mai haver-me posat tant nerviós, quan tenint-la tant a prop em va demanar aquell descompte tant, diguem, que irreverent. Recordo que em va dir, les coses que passen a la taula del fons, es queden entre nosaltres. Podeu estar segurs que s’hi van quedar.

comedor-duran_p

Aquest cop m’han citat a la taula del fons del cafè, no crec trobar-hi làtex, ni la patrona del local, però he de reconèixer que vaig preparat, o tot el que un pot anar de preparat, en aquestes circumstancies.

Les taules del final del local son sempre les mes complicades, recordo l’escena, bastant real on el fill del Padrino, en Mike li vola el cervell a en Sollozo i al capità de la policia, tots emmerdats fins a dalt per la traïció. En Mike sempre em va semblar un tipus simpàtic malauradament embolcallat per el drama, i el que sobretot em va agradar sempre d’en Mike va ser la seva primera dona i la filla (amb qui vaig tenir la sort de sopar una vegada fa molt de temps en un Vitners Harvest a NY.

Les taules del fons dels locals i més si son restaurants italians del Bronx que es diuen Louis, et fan pujar els collons a l’alçada de la epiglotis, però us prometo que t’ho pots passar molt bé. Les dels clubs d’intercanvi de Barcelona de la part alta, per molt que hi gastin en llegiu i ambientador, tens tendència a quedar-t’hi enganxat, o almenys a principis de segle, i les dels cafès de poble tenen una mica de tot, suposo.

Bé, de tot tot, no. Quan en Mike, en Sollozo i en McCluskey estan discutint la jugada es beuen una ampolla de vi sicilià, fins aquí normal, en Virgil Sollozo era sicilià, i el poli s’ho deuria beure tot. Però el més impactant de llarg es la Parmigiana a la Mellanzane que s’estan menjant amb els tovallons al coll qu’una mica més tard serviran per parar les restes de cervell que en Mike escamparà per tot arreu amb tres trets certers de la pistola que en Clemença li va deixar amagada darrera la cisterna del wàter del local.

Al cafè on m’han citat els lavabos també hi son al final del local, però afortunadament jo no pertanyo a la família Tattaglia, sinó més aviat soc un pobre blogaire que opina de tant en tant. Potser massa i tot. No menjarem plats sicilians ni els regarem amb un bon Nero d’Avola.

Re-visitar les darreres taules dels locals té un no sé què de fantàstic i estic segur que sense arribar als nivells dels Corleone, les converses que s’hi tenen son sempre interessants, però clar no hem d’oblidar que al final som gent de poble amb coses de poble al cap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s