Lliga el teu gos, xaval….

Aquesta carta va dirigida a tu: ets el paio amb un gos caçador d’aquests baixets, (t’hi poso foto i tot) que el passejaves deslligat per el passeig marítim entre Masnou i Premià. El concepte passejar i deslligat és una entelèquia (surt a la pagina 132 del Pompeu Fabra, per si saps què és un diccionari, t’ho poso fàcil). Aquesta carta va dirigida a tu com a qualsevol altre que va amb el seu gos deslligat per un lloc públic i se l’hi en-refot què en poden pensar els demés o si ens agrada, si ens fa sentir bé o el contrari.

Podria anar dirigida a les iaies que van amb els seus gossets sense corretja, els que els porten deslligat perquè “no fa rès” o fins i tot al energumen del Pastor Alemany que ja ha atacat a un parell de gossos al mateix lloc.

Però va dirigida a tu, perquè per primer cop desde fa molt de temps, no he parat per esquivar el teu gos deslligat que s’ha llançat eufòricament sobre el meu, que ves per on, si que va lligat: és un tema de urbanitat i respecte al altri.

L’escabetxina ha estat desigualada i ràpida, i crec que t’has esfereït, ESPANTAT (cambiem assustat per petició expressa del Oriol de Gouges). M’has dit que el meu gos, que anava amb arnés de córrer i lligat a mi, li calia un morrió. Després m’has dit que estava nerviós i que si buscava baralla… Com a simple resposta t’he preguntat perquè no duies el gos lligat i m’has dit que sota cap concepte el lligaries en un passeig, jo he afegit “públic”.

Després m’has parlat del teu gimnàs de Barcelona on fas Mai-Tai i no sé quines collonades més, ja t’ho he dit que em sembla fantàstic. Com que no paraves t’he preguntat si volies que ens hi veiéssim al teu gimnàs, però no m’has donat l’adreça.

Desde aquí m’agradaria tenir-la per poder explicar al teu Sensei de Mai-Tai quin poc ús en fas, i com n’és d’equivocat. Si em coneixessis sabries bé que el Mai-Tai, el Karate o el que et surti de l’ànima em preocupen poc. Tu no has provat l’all i oli de la meva mare, ni et dius Al Fenici. Es per aquesta raó que he preferit donar-te la esquena, ja no tinc edat per discutir amb gent que no val ni el vapor de les meves miccions.

Però aquesta carta que et va dirigida, noi dels tatuatges que fa “mai-tai” a Barcelona… podria anar dirigida a tots aquells amos de gossos que els passegen sense corretja, perquè “no fan rès”, perquè es pensen que “els obeixen” o simplement perquè son així de guays, happys i mal educats. No tenim perquè aguantar en un lloc públic la vostra mal educació, de fet no tenim ni perquè aguantar la corretja dels nostres gossos quan els vostres descontrolats s’hi acosten i sobretot no tenim perquè aguantar-vos. La vostra llibertat comença on acaba la nostre i és recíproc.

Jo que corro cada dia amb el meu gos, un gos d’atura que seria més feliç deslligat que ancorat (ancorat perquè cada dia peso més i m’arrossega), provo de respectar les regles més bàsiques de la urbanitat mediterrània. No molestar, i sobretot ni se m’acut queixar-me quan soc jo qui molesta.

Noiet de tatuatges que passeges el teu gos per el passeig marítim… la propera vegada no estiraré el meu gos darrera, i tampoc riuré per dins quan em diguis que vas a Barcelona a fer Mai-tai en un gimnàs, tot cridant, tampoc faré com si no et sentis. No faré rès d’això. Deslligaré el meu gos que em segueix a tot arreu, i em treuré les ulleres, les deixaré arran de sorra, i et preguntaré si vols que ens ensenyem els tatuatges dos vegades, una abans i l’altre, després.

Per cert, també apreciaríem tots que recullissis les cagarades del teu gos al passeig marítim, (es el que feia quan s’ha creuat els ulls amb el meu), no he vist com la deixaves a una paperera.

Salutacions cordials i fins la propera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s