Color de Sorra de Sant Pol.

Si un dia tingués una altre filla li posaria Margalida, viuria a Mallorca, i passejaria per les platges de Capdepera a l’hivern. No se si seria ara, al mes de març, si agafat de les mans, jo de les teves i tu de les meves, els gossos lluny en alguna platja que serà mallorquina però que bé podria ser la de Sant Pol a s’Agaró.

Si un dia caminéssim junts per les platges de Capdepera, el vent faria que ens arraulíssim a cada colze de la costa, els teus cabells et vindrien tots a la cara i jo, amb els dits, els provaria d’ordenar un a un sabent exactament el seu lloc precís, com quan fem l’amor i desde sobre et miro als ulls i m’hi perdo. Viuríem a Mallorca, a l’hivern, els carrers dels pobles estan deserts i la por que sempre ens angoixa de creuar-nos a qualsevol que ens donés conversa no existiria. Mallorca a l’hivern és com un cau de gats on tothom sembla solitari, o se’l fa. Ningú parla amb ningú i els que s’estimen poden estar tranquils.

Quan bufa el vent, els amants es tanquen a casa i nosaltres també ho faríem. Com que ets petita et posaries d’enpeus al llit per besar-me una darrera vegada com si hagués de marxar, encara que jo no ho faria, perquè estaria escrivint aquest llibre del que sempre parlo i que mai començo.

El llibre parlaria de Margalida i de perquè no hi és, parlaria de tot aquest embolic de vida que portem, i dels moments que vam perdre amb els altres. Et miraria nua de lluny, i tu em miraries amb aquesta angoixa segura que sempre em transmets, seriem vells i potser finalment hauríem pogut estar junts i tranquils, amb els fills lluny, i sense Margalida amb nosaltres. No sé si era Mallorca o era la Platja de Sant Pol o Port Ginesta on em parlaves del teu cos, mirant al mar, el mateix de Capdepera, i jo et mirava i provava d’entendre on era exactament el final de tot allò que tot just començava. Clar, era març de fa vint anys o fa setmanes, o potser era la setmana vinent, encara no ho sé.

Cap a les 6 del vespre, amb aquells dies que s’allarguen, agafats de la mà passejaríem amb calma per el poble, prendríem un cafè i et parlaria de que em fas jove mentres em faria vell. Les platges serien nostres i els carrers també, i poc a poc, com si fóssim els gats que s’hi passegen ens fondríem amb la pedra i faríem l’amor després d’haver sopat en aquell restaurant italià que tant bé s’hi menja, i que cada any canvia d’amo.

Agafaríem el cotxe i conduiríem fins la casa vella, els porticons grinyolarien com el llit quan de joves fèiem l’amor d’amagat, i poc a poc, amb el foc encès i els gossos als peus, em parlaries de Margalida i jo et tatuaria amb un ploma de tinta blava, paraules de Benedetti, i beuríem un poc massa, i pensant que seriem joves de nou faríem l’amor a les escales camí de la cambra on mai arribaríem.

Els dies serien un continuar vivint fins la mort, o una mort en vida, i la tranquil·litat de les hores prop teu em farien encara més home, encara més jove. D’ençà la finestra del despatx, mirant els boscos que ens envoltarien et veuria treballar en aquest jardí que tan desitges, et faries vella amb mi, i després jove altre cop i amb aquella serenor que ens unia en un quan érem joves, desapareixeríem d’aquest mon agafats de la ma, tu de la meva o jo de la teva.

Seria bonic tenir a Margalida aprop, o saber que podria ser-hi.

Conduiria com sempre faig acariciant-te la cama esquerra, del genoll a l’entre-cuix rascant-te les mitges mentres tu em parles, o simplement sabent que em mires. Sabent com deia aquell poeta argentí que ens vam arriscar i va sortir bé.

Deixaria córrer els meus llavis sobre la teva pell que encara tindria aquest color tant especial, aquest color que recorda a la sorra de la platja, però no qualsevol sorra, un color com de Cala Torta i Sa Conca, i tancaria els ulls i pensaria que encara tenim 40 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s