de la wikipedia…

Soberbia (del latín superbia) y orgullo (del francés orgueil), es querer tener siempre la razon aún asi sin tenerla.
Otros sinónimos son: altivezarroganciavanidad, etc. Como antónimos tenemos: humildadmodestia, sencillez, etc. El principal matiz que las distingue está en que el orgullo es disimulable, e incluso apreciado, cuando surge de causas nobles o virtudes, mientras que a lasoberbia se la concreta con el deseo de ser preferido a otros, basándose en la satisfacción de la propia vanidad, del yo o ego. Por ejemplo, una persona orgullosa o soberbia jamás se “rebajaría” a pedir perdón o ayuda.
i potser aquest es el problema que he tingut amb la Tuna
us deixo el comentari que he penjat al facebook sobre el tema.
Doncs la veritat és que sí. Acabo de tornar de Palafolls, hi he anat amb el cor encongit, i torno potser que pitjor. Però es evident, que ademés de la meva soberbia de la qual la Tuna no en tenia cap culpa, he après que segons quines coses,
 malauradament s’han de fer bé. 

No entenc la gent que fa que un gos o qualsevol animal, que és un bé de deu, es torni insegur, neurotic, i potser ja no util per viure en societat. La noia que m’ha atès m’ha explicat una historia que jo no sabia: sembla que els antics amos que han tornat a sudamerica,(i que no van tenir cap problema en deixarla en cinc minuts en una protectora) no la treien mai de passeig, es a dir, que no s’havia socialitzat gens, y que l’amo la tractaba malament, (sembla que molt malament) i sols la dona li debia de donar carinyo. Es per aquesta raó que era desde el principi tant dependent de la Ulla i sobreprotectora. 

Quina llastima, quina llastima. Feia dies que no estava tant trist. De totes maneres això no excusa que com deia abans, la meva soberbia, no m’hagi traït i potser no hagi fet encara, una mica més de mal, en aquesta gossa que no té culpa de rès. Es una gossa que tindrà sort amb una familia sense fills o algú sol que vulgui mollt d’amor. Bufff fa dies que no estava tant trist….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s